وقتی روز به‌ روز بزرگتر می‌شوی

روایت رشد من

فاطمه.ح
متولد 81 ام. اوایل دهه 90 دهه‌هشتادی بودن در این فضا خیلی حس پرافتخاری به بهم می‌داد چون همه یا دهه هفتادی بودند یا دهه شصتی. من از 13-14 سالگی شروع کردم به نوشتن.


روانشناسی را در دانشگاه انتخاب کردم. برخلاف خیلی‌ها که به هوایِ بیشتر شناختن خودشان وارد این رشته می‌شوند، توهمِ کشف خودم را نداشتم.
اما کشف شدم، توسط خودم. هویتم را لابه‌لای درخت‌های خوابگاه خوارزمی کرج پیدا کردم و در مسیر تکراری کرج به گیلان جا گذاشتم.


دوست دارم یک کاری کنم. هر کاری. اینجا کارم نوشتن است و صادقانه بگویم، دوست دارم خیلی خوب بنویسم. هدفم از این وبلاگ از سال 1402 دیگر همین است.

***
به راه بادیه
به راه بادیه
بادیه بادیه
به راه به راه
نشستن باطل
نشستن باطل
باطل باطل
مراد مراد


بایگانی

معرفی دوره ساخت عادت و ملاک‌های الهام‌بخشی یک شخص

دوشنبه, ۱۶ فروردين ۱۴۰۰، ۱۰:۴۱ ق.ظ

من از دوره‌ی TAMED این را یاد گرفتم که چطور عادت بسازم. البته این را پیش‌تر از کتاب قدرت عادت چارلز دوهینگ یاد گرفته بودم ولی عملی‌اش نکردم. دوره‌ی کانال یوتیوب improvement pill با اینکه از روش مشابه کتاب برای ساخت عادت استفاده می‌کند، بهتر از کتاب عمل کرد. چون اولا محتوایش ویدئویی و گیرا است و ثانیا صرفا روش شکل‌گیری عادت را توضیح نمی‌دهد.

 

Rabbit or Habit?

مقدمه‌اش از چطور از بین بردن اعتیاد هست تا اینکه آخر دوره عادت‌ها را با توجه به اهمیت‌شان اولویت‌بندی هم کند. با این پس‌وپیش‌ها علاوه بر خود عادت‌سازی، اثرگذارتر می‌شود. اینکه دست‌ساخته improvement pill هست هم مزید علت است البته‌. از این یارو خیلی خوشم می‌آید. می‌رقصد. این خیلی مهم است. مدیتیشن می‌کند. هر روز کتاب می‌خواند. بیشتر کتاب صوتی. طراحی‌اش عالی است. (این در ویدئوهای قدیمی‌اش مشخص نیست) در یوتیوب ‌معروف ولی کسی چهره‌اش را ندیده است. ویدئوهایش چیزی بهت اضافه می‌کند. از این ابایی ندارد که دوست ندارد کتاب بنویسید. ترجیح می‌دهد ویدئویی محتوا تولید کند. از تبلیغ کردن لای ویدئوهایش نمی‌ترسد.

 

Internet Guru

 

شبیه یک مرشد اینترنتی است. من چندتا مرشد اینترنتی دارم. الان که بهشان فکر می‌کنم چهارتا هستند. آدم‌های الهام‌بخش زندگی من‌اند که باعث شدند از جایم بلند شوم و کاری کنم. درواقع دچار الهام‌شدن برای من چیزی بیشتر از تحت‌تاثیر قرار گرفتن افکارم ا‌ست. شاید برای کس دیگری همین قلقلک افکار باشد ولی خب شخصا وقتی با افکار کس دیگری به عمل برسم، یعنی واقعا طرف برایم الهام‌بخش بوده. الهام به گمانم از یک رابطه‌ی شخصی می‌گذرد. آدم‌های زیادی در دنیا حرف‌های مشابه می‌زنند. تقریبا تمام حرف‌های ما قبلا زده شده است. ولی شما همه‌ حرف‌های گفته شده را باور نمی‌کنید. به همه‌شان تا انتها گوش نمی‌دهید. نوشته‌های همه را تا آخر نمی‌خوانید. الهام گرفتن مسأله‌ای بسیار شخصی‌ است. بخاطر همین وبلاگ یک نفر برای‌تان خاص می‌شود. شاید چون از اول تمام مطالب‌ش را خوانده بودید و حالا احساس نزدیکی می‌کنید. یا شاید یکی از آن روزهایی که واقعا از زمین و زمان کلافه شده بودید، یک نوشته از آن شخص شما را آرام کرده. بنابراین شروع کردید به شخم زدن وبلاگش. تا پنج روز بعد که حرف‌هایشان را درو کردید، دیگر او چیزی بیشتر از یک وبلاگ‌نویس معمولی برای‌تان است. یک جور دوست. حتی اگر تابه‌حال نظری برایش نگذاشتید. شما نزدیکید. چون در لحظه‌های مناسب به این وبلاگ، کانال یوتیوب، کانال تلگرام یا لیست موسیقی آن فرد در SoundCloud برخوردید. در این نقطه است که اگر به عنوان یک آدم بی‌خبر از مدیتیشن، از او بشنوید که مدیتیشن حال آدم را خوب عوض می‌کند، مکث سراغ‌تان می‌آید. سوال ایجاد می‌شود. واقعا؟ باید بیشتر درموردش بخوانم. باید ببینم این مدیتیشن چیست که این رفیق نادیده ازش صحبت می‌کند. باید ببینم کار کردن در دانشجویی واقعا اینقدری که ازش صحبت می‌کند مرا قوی خواهد کرد یا نه؟ چرا اینقدر تاکید می‌کند که از حالا بروم دنبال کار؟ چه اثری قرار است در من بگذارد؟

حالا برای بعضی‌ها این نقطه، نقطه‌ی برانگیختگی و الهام گرفتن است. برای من نه. من باید آنقدر در شرایط ذهنی مناسب و در مواجهه با محتوای درست بوده باشم که واقعا کاری برای این دغدغه‌های ایجاد شده انجام دهم. وقتی کتابی که می‌گوید مهم است را بخرم و بخوانم، کار تمام است. وقتی واقعا شروع می‌کنم به عادت‌سازی براساس حرف‌هایش، می‌فهمم منبع الهام جدیدی یافته‌ام. شاید اسم مرشد برایش زیادی باشد. شاید مرشد باید یک‌جورهایی رابطه خصوصی و مستقیمی هم با من داشته باشد. مطمئن نیستم. سخت‌ش نکنیم: یک سالی است که از این فرد به من الهام می‌شود. 
همان‌طور که گفتم این حس الهام‌گرفتن را به طور زیادی به ۴ ۵ نفر دارم در اینترنت. به خیلی‌های دیگه هم دارم. اما نه اینقدر. چرا کم و زیاد؟ شاید چون یکی دیگر از ملاک‌های الهام‌بخشی شخص می‌تواند این باشد که به‌طور مرتب یا نامرتب از طرف او محتوا دریافت کنید. یعنی کانال یوتیوب‌ش بسته نشده باشد. وبلاگش هنوز گهگداری به‌روز شود. در کانال تلگرامش هر چند هفته یکبار با خواننده‌ها گپ‌وگفت کند. باز هم پادکست جدید بسازد. جریان داشتن به قوی شدن الهام‌هایی که دریافت می‌کنم کمک می‌کند. می دانم که هنوز حواسش هست. چه به‌دلیل درآمد یا دوری از پوچی زندگی شخصی‌اش یا اعتلای سطح فرهنگ جوانان یا ... بالاخره هنوز محتوا می‌سازد. الهام می‌تواند یک چیز یک دفعه‌ای باشد. شاید دوستان‌تان گاهی برای‌تان الهام‌بخش باشند. ایده تازه‌ای در سرتان ایجاد کنند. ولی مرشد شدن اینطور نیست. یک‌باره نیست. مرشد شدن یعنی الهام پیوسته دادن و گرفتن.

 


یکی از محتواهای محبوب این یوتیوبر در الهام‌بخشی پیوسته‌اش دوره tamed است. اطلاعات بسیار کمک‌کننده‌ای داشت. دلایلی برای ساخت عادت، توضیحاتی درمورد نحوه کارکرد ما آدم‌ها و نهایتا یک روش عملی برای عادت‌سازی.

سرفصل‌های دوره به این ترتیب‌اند:

چطور هر اعتیادی را ترک کنیم
عادت‌ها واقعا چطور کار می‌کنند
دو باور غلط درمورد عادت‌ها
سه عادت که زندگی شما را تغییر می‌دهند
چطور به‌صورت صحیح عادت بسازید (مهم‌ترین درس دوره)
چطور با استفاده از نیروی اراده‌ تصمیم بد نگیریم
راز باانگیزه ماندن - استفاده بهینه از نیروی اراده
چطور نیروی اراده‌تان را مجدد شارژ کنید

پنج ترفند که برای انجام هرکاری پرانگیزه‌تان می‌کند
چطور نظم شخصی‌ ایجاد کنید
شش چیز که باید در زندگی داشته باشید
رده‌بندی عادت‌ها - ۳۲ عادت
(عادت بعدی که باید بسازید چیست؟)

 

از کجا بفهمید که این دوره بدردتان می‌خورد؟

اگر با هشتگ گشادی درد بی‌درمان گشادی وبلاگ علی‌ سخاوتی همذات‌پنداری می‌کنید

اگر عادتی تاثیرگذار دارید که از ۲ سال پیش یا بیشتر قصد دارید به آن به صورت هفتگی بپردازید ولی هنوز هرچند ماه یکبار بهش فکر می‌کنید

اگر قابلیت‌های شما در یک مهارت درحال یادگیری مثل سال پیش‌تان باقی مانده است

اگر در آزمون MBTI آخرین حرف از ۴ عبارت تایپ‌ شخصیتی‌تان P شده است 

اگر از دیدن ویدئوهای مفید به قصد انجام ندادن لذت می‌برید

و در نهایت اگر وقت اضافه دارید و زبان انگلیسی را تا حدی بلدید،

این دوره به درد شما می‌خورد 

 

نظرات  (۱)

۱۶ فروردين ۰۰ ، ۱۲:۳۰ مائده ‌‌‌‌‌‌‌

مرسی فاطمه. 

فکر کنم به همچین چیزی نیاز داشتم.

پاسخ:
خواهش می‌کنم:*
اا یه تصویر خیلی منظم و مرتبی ازت دارم همه‌ش:))

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">